Skip to main content

Carrot Pancakes


Ingredients

  • 1 cup oats flour (gluten free)
  • 2 teaspoon baking powder
  • 1 teaspoon ground cinnamon
  • ¼ Cup coconut sugar o 2 Teaspoon maple syrup
  • A pinch of salt
  • 1 cup plant milk
  • 1 teaspoon vanilla extract
  • 1 cup carrots, peeled chopped
  • 2 tablespoons raisins o 2 dates
  • 1 flex eggs (1 tbsp flexseed and 1 tbsp water)
  • 2 tablespoons vegetable oil

Cream Cashew

  • 100 g cashew (soak with water at least 2 hours or 8 hours)
  • 1/2 cup plant milk (tough)
  • 4 tbsp plant milk (cream cheese)
  • 2 teaspoon maple syrup
  • 1 teaspoon lemon juice

Instructions

  1. In a blender add in chopped carrots and pulse until fine.To the carrots, add the vanilla, flax eggs, milk, raisins and pulse until well blended and the mix turns orange.
  2. The mix will get thick.In a large bowl mix together the dry ingredients: flour, baking powder, cinnamon, salt and coconut sugar.
  3. Add the carrot mixture and oil to dry ingredients and stir to combine.
  4. Heat a griddle to medium heat. It’s important to have a steady medium heat for cooking pancakes. When griddle is hot, add a little coconut oil.
  5. Scoop a big spoonful of batter onto the griddle. Cook on first side until bubbles form all over the top of the pancake and the edges begin to change color. Flip pancake and cook 1 to 2 minutes on second side.

For the Cashew Cream Cheese:

  1. Place the cashew, plant milk, lemon juice and maple syrup into the blender.
  2. Blend the ingredients until the cream is smooth.
  3. Serve a big dollop of the cashew Cream Cheese on top of your pancakes, drizzle with maple syrup and sprinkle over some toasted walnuts or blueberries or other fruit as you deserve.



Comments

  1. She makes everything taste yummy. I'm a lucky man.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

BreakFast

Oats banana pancakes 1 cup Oats gluten free   1/2 cup Almond Milk 1 Banana 1/4 tsp maple syrup A bit of cinnamon, Vanilla Coconut oil  Toppings: Blueberries, Raspberries and vegan jam Instructions: Put all the ingredients in the blender.( If the pancakes are still too thick, just add a little more milk). Heat up coconut oil in a medium pan on a medium heat. Then add about 2 tablespoons of dough per pancake to the pan and move the pan in a circular motion to shape the pancake. As soon as bubbles form on the surface (after about 2-3 minutes), flip the pancakes and bake for another 2-3 minutes. Serve the warm pancakes with berries and vegan jam, add other toppings as desired. Enjoy it! 

Mi historia de Amor

Mi esposo y yo nos conocimos en enero del 2016 a través de una pagina cristiana, lo que comenzó como un simple conocido fue convirtiéndose en un amigo y las conversaciones fueron haciéndose cada vez más frecuentes, que me daba la sensación de conocerlo de toda la vida. En abril de ese mismo año vino a Perú y fue ahí donde comenzó todo; la química fluyo de forma natural, y yo me sentía tan en confianza con El, era yo misma no necesitaba disimular o mostrar algo que no era. El tiempo que estuvo en Perú conoció a mis tíos, a mis amigos, y la iglesia donde yo congregaba. Tuvimos la oportunidad de viajar a Cuzco y él se quedó maravillado de Machupicchu. En agosto del 2016 yo viajé a conocer a su familia y su país. Al inicio de la relación El me pidió que 'durante el tiempo que estuviéramos de enamorados no nos daríamos besos en la boca' , no me esperaba que me dijera eso pero la verdad que me gustó muchísimo porque hizo que lo amara a El como persona, que amara su esen...